Web Analytics Made Easy - Statcounter

پساب بجنورد قرار است با مبلغ ۷۰۰ تومان برای هر مترمکعب به پتروشیمی بجنورد انتقال یابد که در مجموع برای یک سال حدود ۵ میلیارد تومان می‌شود. پتروشیمی همین مقدار هزینه کند، کافی است؟

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * هنوز خبر رسمی از قیمت گذاری برای انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی خراسان منتشر نشده و استانداری خراسان شمالی به همان خبر با عنوان توافق شفاهی وزارت نیرو با قیمت ۷۰۰ تومان برای هر مترمربع بسنده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با تغییر منبع تأمین آب در پتروشیمی خراسان، حدود ۵ میلیون مترمکعب آب در سال، می‌تواند وارد چرخه مصرف آب شهری در بجنورد شود؛ آبی که به گفته حسین اکبری، فعال رسانه‌ای بجنورد، رنگ و بوی خوبی هم ندارد.

  منابع تأمین آب پتروشیمی

پتروشیمی خراسان تاکنون آب موردنیاز خود را از ۲ منبع تأمین می‌کرده؛ اول تعدادی چاه آب با کیفیت که محوطه این شرکت حفر شده بود، دوم رودخانه اترک. اکبری می‌گوید که آب مصرف شده در پتروشیمی بخار می‌شود و دوباره به چرخه مصرف بازنمی گردد.

 

سالانه حدود پنج میلیون مترمکعب آب باکیفیت بجنورد به این صورت بخار می‌شود؛ درحالی که تصفیه خانه بجنورد، سالانه حدود هفت میلیون مترمکعب پساب تولید می‌کند که برای استفاده در صنایع، به ویژه پتروشیمی کاملا مناسب است.

 

به گفته این فعال رسانه‌ای خراسان شمالی، پس از سفر رئیس جمهور به این استان، مقرر شده که پتروشیمی خراسان ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای انتقال پساب تقبل کند. هرچند این قرار به صورت رسمی اعلام نشده است.

 

درآمد ۳۰۰۰ میلیاردی پتروشیمی در یک سال

اکبری با اشاره به درآمد پتروشیمی خراسان در سال گذشته طبق آمار منتشر شده در کدال، می‌گوید: درآمد پتروشیمی در یک سال بیشتر از سه هزار میلیارد تومان بوده و کل مبلغی که برای آب بها در یکسال قرار است پرداخت کند، چهار یا پنج میلیارد تومان است. این مبلغ برای پتروشیمی پول خرد به حساب می‌آید درحالیکه هزینه استحصال پساب بیشتر است.

او معتقد است که با دریافت مبلغ بیشتر از پتروشیمی می‌توان از شرکت آبفا انتظار داشت که تصفیه خانه را توسعه دهند یا لوله‌گذاری فاضلاب را در کل شهر یا دیگر شهر‌های استان اجرا کنند.

 

درآمد پتروشیمی خرج توسعه خود می‌شود

میلاد حسین‌پور، دبیر مجمع مطالبه‌گران خراسان شمالی نیز توضیح می‌دهد که مجموعه پتروشیمی خراسان در طول ۳۰ سال عمر خود فاز‌های توسعه‌ای را عملیاتی کرده و درآمد خود را صرف این توسعه کرده است.

حسین‌پور از قیمت ۷۰۰ تومان برای هر مترمکعب پساب برای انتقال به پتروشیمی دفاع می‌کند و اشاره می‌کند که مجموعه پتروشیمی بنگاه اقتصادی است که به فکر سوداروی خود است و از طرفی بخشی از سود خود را به صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری می‌دهد.

 

مشروح این گفتگوها را که بخشی از برنامه دادستان خبرگزاری دانشجو در ۳۰ مرداد بوده، در فیلم زیر مشاهده می‌کنید: 

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پساب بجنورد پتروشیمی خراسان وزارت نیرو ۷۰۰ تومان پتروشیمی خراسان میلیارد تومان برای انتقال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود بیش از ۵ میلیون مترمکعب روان آب به سد‌های خراسان جنوبی

سارانی مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: در پی بارندگی‌های ۴۸ ساعت گذشته بیش از ۵ میلیون مترمکعب روان آب در سد‌های مخزنی استان مهار و ذخیره‌سازی شده است.

او افزود: سد مخزنی رزه درمیان با ۲ میلیون و ۹۸۰ هزار مترمکعب، سد سیاهو سربیشه با یک میلیون و ۸۰ هزار مترمکعب و سد نهرین طبس با ۶۰۰ هزار مترمکعب بیشترین ورودی روان آب‌ها را داشتند.

سارانی بیان کرد: همچنین از روز پنجشنبه هفته گذشته که فعالیت سامانه بارشی جدید آغاز شد تاکنون یک میلیون مترمکعب روان آب در سد‌های تغذیه مصنوعی شوسف، چهار فرسخ و سید علی شهرستان نهبندان مهار و جمع‌آوری شده است.

بیشتر بخوانید

 جام آسمان، جان زمین را سیراب نکرد/ تداوم عطش در کویر

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: ۸ سد مخزنی با ظرفیت ذخیره‌سازی ۷۵.۷۵ میلیون متر مکعب آب در استان وجود دارد و از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۱۸ میلیون و ۷۳۰ هزار متر مکعب روان آب پشت سد‌ها ذخیره شده است.

او گفت: اکنون از حجم کل مخازن سد‌های خراسان جنوبی، ۳۰ درصد معادل ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب آبگیری شده است و برای ذخیره‌سازی سیلاب و روان آب در سد‌ها مشکلی وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • ۶۳۰ هزار مترمکعب رواناب در نهرین کنترل شد
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت
  • ثبت تخلف سرعت بیش از ۵۵ هزار وسایل نقلیه در جاده‌های خراسان شمالی 
  • پنج میلیون مترمکعب روان‌آب در سدهای مخزنی خراسان جنوبی ذخیره شد
  • ورود بیش از ۵ میلیون مترمکعب روان آب به سد‌های خراسان جنوبی
  • ثبت ۵۵ هزار تخلف سرعت خودرو طی فروردین در خراسان شمالی
  • بارش باران و جاری شدن روان‌آب در خراسان شمالی
  • جاری شدن روان‌آب در خراسان شمالی
  • مسابقات قهرمانی پرس سینه خراسان شمالی برگزار شد